© Powered by SiteSpirit

 

logo-hippisch.png
fnrs_2006_klein.gif

logo_svp_met groen.gif

Aanmelden nieuwsbrief


*

*

Zondag 23 september, Open-dag v.a. 11.00 uur tot ca. 17.30 uur! Paardrijden met Plezier!

Open-dag HCV.jpg

Gedurende de dag laten medewerkers en leerlingen u graag kennismaken met de paarden en pony's van Hippisch Centrum Velsen.

Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden, zoals een dressuurclinic door Maaike Voit en Romy Pielanen, rondleidingen door het bedrijf, het poetsen van een manegepony, een kennis quiz, een kur op muziek van Romy Pielanen met haar lichte-tour paard Adagio, een carrousel demonstratie, een pas de deux, een dressuur- en een springdemonstratie, voltige, een demonstratie van de zitcompetitie deelnemers. Tevens zijn er diverse stands aanwezig.

Vanuit de sfeervolle foyer kunt u onder het genot van een hapje en een drankje kijken naar de diverse demonstraties van leerlingen en instructrices.

Speciaal voor de kinderen zijn er kennismakingslessen ponyrijden.
Ken jij iemand die graag een proefles wil nemen? Nodig hem of haar dan uit en laat zien hoe fantastisch paardrijden is.

Neem dus je vriendin, vriend, neefje, moeder, vader of buurmeisje mee en kom naar onze gezellige en leerzame Open-dag.

De Open Manegedagen zijn in het eerste weekend van de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en –demonstraties.

Hippisch Centrum Velsen is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, de FNRS. FNRS-directeur Haike Blaauw: "Paardrijden brengt kinderen zoveel meer dan alleen een uurtje sporten. Beweging, natuur, dieren, en dat gezellig met gelijkgezinden.

Het kan allemaal op de manege. Ik zou iedere ouder aanraden om met de kinderen naar de Open Manegedagen te komen en eens te ervaren hoe leuk en veelzijdig de paardensport is." De FNRS controleert de aangesloten bedrijven regelmatig op kwaliteit en veiligheid, zodat kinderen op een verantwoorde manier leren paardrijden.

Op FNRS-maneges wordt er lesgegeven volgens de uitgebalanceerde en veelzijdige ruiteropleiding van de KNHS, zodat kinderen op een leuke manier kennismaken met de paardensport.

"Paardrijden betekent naast gezonde beweging ook contact met dieren. Iets dat niet meer zo vanzelfsprekend is in onze samenleving. Verschillende onderzoeken hebben inmiddels bewezen dat de omgang met paarden de positieve ontwikkeling van kinderen bevordert. Vergeleken met niet-ruiters voelen paardensporters zich meer verbonden met de natuur, zijn ze emotioneel stabieler en creatiever. 

Daarnaast leert het paardrijden en de omgang met paarden de kinderen zelf verantwoordelijkheid te nemen en duidelijk en met geduld te communiceren.  Ze zijn vastberaden, zelfverzekerd, stressbestendig en zorgvuldig."

Wij heten u graag welkom op zondag 23 september a.s.!


Driehuizerkerkweg 13, 1981 EH Velsen-Zuid, 0255-534309, info@hippischcentrumvelsen.nl
Follow us on Twitter @HCVelsen en facebook