© Powered by SiteSpirit

 

logo-hippisch.png
fnrs_2006_klein.gif

logo_svp_met groen.gif

Beginners paardenlessen

binnenbak.jpg


Manege Hippisch Centrum Velsen probeert u op verantwoorde wijze met de paardensport vertrouwd te maken.

De basis van het paardrijden wordt u bijgebracht in een beperkt aantal privé-lessen van een half uur of langer. De kosten zijn euro 29,50 voor een priveles van een half uur. Deze lessen kunnen van maandag tot en met zondag overdag gegeven worden Als u de draf en galop goed onder de knie hebt en zelfstandig het paard door de rijbaan kan sturen kunt u door naar een groepsles.

Wanneer u vertrouwd bent geraakt met het paard in de privelessen of wanneer u reeds rijervaring bezit, kunt u deelnemen aan onze groepslessen. Voor de tarieven verwijzen wij u graag naar onze tarievenlijst.

Al onze lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren instructrices en instructeurs. Onze lessen zijn gesplitst in pony- en paardengroepslessen. Voor de lessen beschikken wij over een groot aantal betrouwbare pony's en paarden voor alle niveaus. Het merendeel van de lessen is gericht op dressuur. Er zijn echter ook cavaletti- en springlessen. Tijdens al deze lessen is het dragen van een cap verplicht.

Deze groeplessen die dagelijks gegeven worden zijn weer in een drietal niveau's onderverdeeld, te weten:

- beginners
- licht-gevorderden
- gevorderden

In de regel worden de lessen gegeven in groepen van max. 10 ruiters zodat iedere deelnemer voldoende aandacht krijgt.

Afhankelijk van het weer worden de lessen in de binnen- of buitenmanege gegeven. Gedurende de zomermaanden wordt er met de groep regelmatig in de parken Velserbeek en/of Beeckestijn gereden. Voor het paardrijden hebben wij een maximumgewicht ingesteld. Ruiters zwaarder dan 95 kg kunnen helaas bij ons niet rijden. Wij willen onze paarden niet meer belasten. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.


cap.jpg


Tijdens onze lessen is correcte rijkleding verplicht. Hieronder verstaan wij het dragen van een veiligheidscap, deze moet voorzien zijn van de CE-markering en het EN 1384-teken.

Laarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak. Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden maar mag niet met alle winden meewaaien. Onderkleding en met name de broek moeten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op de huid. Draag te paard een echte rijbroek. En bedenk bij de aanschaf van een echte rijbroek dat voor wedstrijden een bepaalde kleur verplicht is. (zie ook wedstrijdkleding).


rijlaars.jpg


Klik hier voor meer informatie over rijkleding.


Driehuizerkerkweg 13, 1981 EH Velsen-Zuid, 0255-534309, info@hippischcentrumvelsen.nl
Follow us on Twitter @HCVelsen en facebook