© Powered by SiteSpirit

 

logo-hippisch.png
fnrs_2006_klein.gif

logo_svp_met groen.gif

Beginners ponylessen


Manege Hippisch Centrum Velsen probeert u op verantwoorde wijze met de paardensport vertrouwd te maken.

Ponyrijden is goed voor de ontwikkeling van;


- Het evenwichtsgevoel

- Sociale vaardigheden in de omgang met dieren en met elkaar

- Verantwoordelijkheidsgevoel

- Spieren en algemene conditie.

De veiligheid van uw kind tijdens het ponyrijden is erg belangrijk. Tijdens de eerste lessen die uw kind volgt wordt er aandacht besteed aan de omgang met pony's en het onder de knie krijgen van de basisonderdelen van het ponyrijden zoals; het sturen, het voorwaarts gaan en het langzamer gaan.

De basis van het ponyrijden wordt op 2 manieren bijgebracht resp. door :
- een beperkt aantal privé-lessen van een half uur of langer. Deze lessen kunnen van maandag tot en met zondag overdag gegeven worden Als uw zoon of dochter de stap en draf goed onder de knie heeft en zelfstandig de pony door de rijbaan kan sturen kunt uw zoon of dochter door naar een groepsles.

- Tevens is het mogelijk om uw zoon of dochter meteen te laten starten in onze beginners ponylessen, welke worden gegeven op de woensdagmiddag om 15.00 uur en op de zaterdagochtend om 09.45 uur.

Een introductieabonnement ponyles bestaat uit 4 lessen en de geldigheidsduur van de kaart is 5 weken.

Al onze lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren instructrices en instructeurs.

Voor de lessen beschikken wij over een groot aantal betrouwbare pony's voor alle niveaus. Het merendeel van de lessen is gericht op dressuur. Er zijn echter ook cavaletti- en springlessen. Tijdens al deze lessen is het dragen van een cap verplicht.

Deze groeplessen die dagelijks gegeven worden zijn weer in een drietal niveau's onderverdeeld, te weten:

- beginners
- licht-gevorderden
- gevorderden

In de regel worden de lessen gegeven in groepen van max. 10 ruiters zodat iedere deelnemer voldoende aandacht krijgt.

Afhankelijk van het weer worden de lessen in de binnen- of buitenmanege gegeven. Gedurende de zomermaanden wordt er met de groep regelmatig in de parken Velserbeek en/of Beeckestijn gereden.

beginnersles.jpg

Lucky knuffel.jpg


Tijdens onze lessen is correcte rijkleding verplicht. Hieronder verstaan wij het dragen van een veiligheidscap, deze moet voorzien zijn van de CE-markering en het EN 1384-teken.

Laarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak. Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden maar mag niet met alle winden meewaaien. Onderkleding en met name de broek moeten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op de huid. Draag te paard een echte rijbroek. En bedenk bij de aanschaf van een echte rijbroek dat voor wedstrijden een bepaalde kleur verplicht is. (zie ook wedstrijdkleding).


In het begin is het niet noodzakelijk over een volledige ruiteroutfit te beschikken. Een goedgekeurde cap en een paar rubber laarzen is eigenlijk alles wat u nodig heeft.

Overigens is die cap voor alle ruiters verplicht en voor de eerste lessen kunt u deze ook bij ons huren.

romy en junior 2.jpg

Klik hier voor meer informatie over rijkleding.


Driehuizerkerkweg 13, 1981 EH Velsen-Zuid, 0255-534309, info@hippischcentrumvelsen.nl
Follow us on Twitter @HCVelsen en facebook