© Powered by SiteSpirit

 

logo-hippisch.png
fnrs_2006_klein.gif

logo_svp_met groen.gif

Rijkleding

romy en junior 2.jpg

Om te kunnen paardrijden heb je in het begin niet zoveel nodig. Je moet natuurlijk eerst uitvinden of je het wel leuk genoeg vindt om ermee door te gaan voordat je dure aankopen doet.

Veiligheid is bij paardrijden het belangrijkste aspect van de kleding die je draagt. Natuurlijk denk je daarbij dan meteen aan de cap op je hoofd. Dat moet een goedgekeurde helm zijn zoals er tegenwoordig in de handel zijn. Laat je goed voorlichten in de ruitersportzaak.


bodyprotector.gif

Wil je niet alleen je hoofd beschermen maar ook je bovenlijf, draag dan ook een bodyprotector. Deze is ook te krijgen bij een ruitersportzaak.

Ook de laarzen die je draagt zijn van belang. Paardrijlaarzen mogen geen zool met profiel hebben, omdat je met die ribbels in de beugels zou kunnen blijven haken mocht je onverhoopt een keer van pony of paard vallen. Kaplaarzen zijn dus uit den boze en ook bergschoenen voldoen niet aan de veiligheidseisen.


Voor de eerste paar lessen is een simpele broek wel voldoende, maar je zult al snel merken, dat een broek zonder naden aan de binnenkant veel fijner rijdt. Naden kunnen voor drukkingen en wondjes zorgen, daarom is het wel fijn en dus ook veiliger voor jezelf als je een rijbroek aanschaft. Die hoeft helemaal niet duur te zijn, je kunt hem ook tweedehands kopen.


Wellicht vind je het na verloop van tijd ook wel leuk om de pony's te borstelen en te verzorgen, dan is een eigen poetsset natuurlijk helemaal het einde. Een hoefkrabber, een rosborstel, harde borstel en zachte borstel maken je pony piekfijn in orde. Je kunt bij elke ruitersportzaak handige koffers kopen waarin je je spullen netjes op kunt bergen.

Natuurlijk kun je voor de basisuitrusting ook een bezoekje brengen aan onze HCV-shop die gevestigd is op de manege.Driehuizerkerkweg 13, 1981 EH Velsen-Zuid, 0255-534309, info@hippischcentrumvelsen.nl
Follow us on Twitter @HCVelsen en facebook