© Powered by SiteSpirit

 

logo-hippisch.png
fnrs_2006_klein.gif

logo_svp_met groen.gif

Cursus Pony- en Paardenverzorging

Data cursus ponyverzorging 2019


* 6 januari, deel 1
* 3 februari, deel 2
* 3 maart, deel 3
* 7 april, deel 4
* 5 mei, deel 5
* 2 juni, deel 6
* 1 september, deel 1
* 6 oktober, deel 2
* 3 november, deel 3


Regelmatig organiseren wij cursussen pony/paardenverzorging.
Hierbij wordt geleerd veilig, plezierig en verantwoord om te gaan met de pony's en paarden. In deze cursus wordt stilgestaan bij de verzorging en het poetsen van de pony of het paard. Tevens wordt aandacht besteed aan het op- en afzadelen, het harnachement, het toiletteren, ziektes, longeren etc.

Betaling ad € 20,-- geschiedt vooraf, de cursus is dan bevestigd.


hoofdstel.jpg

Paardenverzorging is een zeer belangrijk onderdeel van de sport.

Het poetsen van een paard stelt u in staat een paard beter te leren kennen. Daarnaast is een goede verzorging van de huid nodig. Op een goede  manier borstelen stimuleert de bloedsomloop en dit is natuurlijk heel erg gezond voor het paard.


Hoefkrabben is een dagelijks onderdeel van het poetsen. Het gebeurt voordat het paard de box verlaat om de mest uit de hoeven te halen en het gebeurt nogmaals na het rijden. Tijdens het rijden kan er natuurlijk van alles in de hoef terecht komen en dat kan voor kreupelheid zorgen. Niet zo leuk voor het paard.

Goed hoefkrabben zorgt ervoor, dat de hoeven gezond blijven. Hoeven zijn van nature hard, maar wanneer een paard voortdurend op stal staat, worden de hoeven zacht van de mest en de urine. Dit is ten dele op te vangen door elke dag deze mest te verwijderen. Liefst natuurlijk meerdere malen per dag.

Hoeven vetten en teren voorkomt samen met goed hoefkrabben dat de hoef zacht wordt.

poetsspullen.gif

Wanneer u graag meer wilt weten over paardenverzorging, dan nodigen wij u uit eens deel te nemen aan onze cursus "Paardenverzorging" (voor senioren) of onze cursus "Ponyverzorging". Zie onze evenementenkalender.

odetjejk.jpg

Driehuizerkerkweg 13, 1981 EH Velsen-Zuid, 0255-534309, info@hippischcentrumvelsen.nl
Follow us on Twitter @HCVelsen en facebook