© Powered by SiteSpirit

 

logo-hippisch.png
fnrs_2006_klein.gif

logo_svp_met groen.gif

Cursus PaardenWelzijn

De cursus

paardenwelzijnafb..png


Waarom is het belangrijk dat paarden contact hebben met soortgenoten? Hoe kan het dat een paard begrijpt wat ik bedoel? Hoe verzorg ik mijn paard goed en wat moet hij eigenlijk eten? Moet een paard ook naar de tandarts?

Voor iedereen die met paarden te maken heeft, is het belangrijk iets te weten over paarden en hun gedrag. Een paard dat op een goede manier gehuisvest is, waarmee correct wordt omgegaan en dat goed wordt verzorgd, voelt zich waarschijnlijk goed. En dat is niet alleen fijn voor het paard, maar ook voor jou als ruiter of verzorger: een paard dat zich goed voelt is makkelijker in de omgang en met rijden of mennen.

Hippisch Centrum Velsen heeft paardenwelzijn hoog in het vaandel staan en wil met het boek en de cursus PaardenWelzijn bijdragen aan de basiskennis over paardenwelzijn. Of je nu een (beginnende) paardenhouder of ruiter bent, of een ouder die wekelijks langs de bakrand de kunsten van zoon of dochter aanschouwt, met de praktijkcursus PaardenWelzijn leer je basisvaardigheden die je nodig hebt om verantwoord met een paard of pony om te gaan.

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte waarin je het geleerde direct kunt oefenen. Het theoriegedeelte bestaat uit de volgende onderwerpen:

- Welzijn
- Omgang en verzorging
- Voeding
- Huisvesting en vervoer
- Gezondheid en preventie

Hippisch Centrum Velsen organiseert de cursus voor alle paardenhouders, ruiters en ouders op de woensdagavonden.

Elke cursusavond heeft een theorie- en praktijkgedeelte.

De kosten voor de cursus zijn € 70,--.

De prijs is inclusief het boek PaardenWelzijn ter waarde van € 14,95 en een kopje koffie of thee.

Als je de cursus hebt afgerond ontvang je een certificaat van deelname.

Meld je aan voor de cursus ovv naam, adres, postcode, woonplaats en leeftijd via info@hippischcentrumvelsen.nl of geef je op aan de bar.


Driehuizerkerkweg 13, 1981 EH Velsen-Zuid, 0255-534309, info@hippischcentrumvelsen.nl
Follow us on Twitter @HCVelsen en facebook